LUNCH / Burgers / BARFOOD / STARTERS / DINER / GROEPSOPTIES
LUNCH Lunchsoepen

Onze soepen worden geserveerd met brood

uIENsoEp 7

Gegratineerde Franse Uiensoep

Soep van de Chef -

Soep van het moment

Sandwiches

Maak uw keuze uit een ambachtelijk wit of bruin broodje of zuurdesem brood

KICKSTARTER 7

Broodje met gerookte kipfilet, kaas, garnituur en kruidenmayonaise

Carpaccio Sandwich 10

Broodje met dun gesneden rundvlees. Worcestershire mayonaise, Parmesan en rucola

Croque 6

Ham & Kaas sandwich uit de grill

Kroketten 8

Broodje met 2 rundvleeskroketten en mosterdmayonaise

Clubhouse Sandwich 12

Toast met kaas, gebakken kipreepjes, spek en cocktailsaus, geserveerd met krulfrites

Montreal Smoked Meat 10

fat’toast | smoked brisket | cheddar | mosterdmayonaise

Tonijnsalade 7

Broodje met huisgemaakte tonijnsalade

Tunamelt 8

Sandwich met tonijnsalade en kaas uit de grill

Uitsmijter 9

3 gebakken spiegeleitjes op brood met ham en kaas

Veggie Clubhouse Sanwich 12

zuurdesem | humus | gegrilde paprika | courgette | zongedr. tomaat

Croque Madame 7

Ham en kaas sandwich uit de grill met een spiegeleitje

Br'egg' Sandwich 12

Brioche met gerookte zalm, roomkaas, een spiegeleitje en krulfrites

Montreal Smoked Meat 12

Brioche met huisgerookte brisket, & Yellow mustard geserveerd met krulfrites

Veggie Clubhouse 12

Toast met gegrilde groenten en humus, geserveerd met krulfrites

HotDogs

Onze Streetfood HotDogs

American Dog 7

HotDog met relish, ketchup & yellow mustard

Sloppy Cheesedog 8

HotDog met cheddar en jalapenos

Burgers Onze Burgers

Al onze burgers zijn huisgemaakt met de mooiste, eerlijkste en duurzaamste producten. Onze beef burgers zijn gemaakt van 100% Galloway rundvlees. Van deze burgers kun je genieten zonder je schuldig te voelen! Onze burgers worden geserveerd op een briochebroodje en met steakfrites.

Old Dutch Burger 18

Beefbuger van de grill met gebakken paddstoelen, truffelsaus en oude kaas

Falafel burger 15

Met tzatziki en garnituur

Gorgonzola burger 17

Burger van de grill met gorgonzola en chutney

Taco Beefburger 16

beefburger van de grill met tacochips, salsa en cheddar

Galloway Beefburger 16

Burger van de grillmet cheddar, bacon en onze chipottle saus

BARFOOD / STARTERS BARFOOD / STARTERS

Onderstaand vindt u onze barfood gerechten. Deze gerechten zijn allemaal ter grootte van een voorgerecht. Kies een n of meerdere barfood gerechtjes of stel meerdere gangen samen uit onze barfood en A la carte kaart. Kies een aantal gerechten en deel deze gezellig met uw gezelschap.

Scampi Aglio Olio 10

knoflookolie | brood

Carpaccio Alla Cipriani 10

Dun gesneden rundvlees met huisgemaakt worcestershire mayonaise

GARNALENKROKETTEN 10

citroenmayonaise

MACHO NACHO 7

jalapenos | cheddar | guacamole

calamari 8

gefrituurde inktvisringen met aioli

flatbread 8

Huisgemaakte flatbreds met humus, tzaziki & tapenade

Crostini Parmaham 9

Parmaham

OSSENHAAS SPIESJES 10

truffelmayonaise

Ailoli 5

brood

Olijven 5

knoflook

Aioli 5

Aioli | brood

Olijven 5

KNOFLOOK OLIJVEN

fALAFEL 8

met flatbread & tzatziki

Beef Nachos 8

gehakt | tomatensaus | cheddar | creme fraiche

Champignons a l'escargots 8

gegratineerd

carpaccio van rode biet 8

Carpaccio van rode bier met mangochutney en geitenkaas

kruidenboter 5

divers brood | kruidenboter

Zalmcarpaccio 10

Dun gesneden gerookte zalm met bieslookmayonaise

HAPPY XXL NACHOS 10

beef-tomatensaus | cheddar | creme fraiche |

Jerk Chicken 8

Mangochutney

Steak Tartare 12

Aangemaakte fijne tartaar van biefstuk

Champignons l'escargots 8

Gegratineerde champignons in knoflookroomsaus

Manchego 8

Volle Spaanse kaas met vijgenchutney

Barfood selecties

Hier vind u door ons samengestelde suggesties om samen te delen

Mangiare 29

Rijkelijk gevulde plank met Aioli, crostini Parmaham, Scampi Aglio olio, Manchego, flatbread, olijven en brood

Me gusta 29

Rijkelijk gevulde plank met Calamari, Aioli, ossenhaasspiesjes, Scampi aglio olio, falafel en brood

DINER Hoofdgerechten
Zuurvlees 17

Zoervlees op Maestrichtse wijze, geserveerd met salade en frites

Steak 19

Biefstuk van de grill met seizoensgroenten en steakfrites, keuze uit peper-, rode port- of champignonsaus, of kruidenboter of gorgonzola

BBQ Spare Ribs 19

Onze lichtzoete spare ribs geserveerd met coleslaw en steakfrites

Varkenshaas Twee Heeren 19

champignons | brie | gegrilde groenten | steakfrites

melanzane ALLA PARMIGIANA 18

aubergine | tomatensaus | parmesan | mozzarella | tagliatelle

Pasta Scampi 19

tagliatelle | parmesan | zongedroogde tomaat | rucola |

Zalm en Papilotte 19

zalmfilet | groenten | gepofte aardappel

Fish & Chips 17

witvis | tartaarsaus | mushy peas | steakfrites

Entrecote (300gr.) Thyme & Garlic 25

Entrecote van de grill met gepofte knoflook, gepofte aardappel met creme fraiche en seizoensgroenten

Vegan Pokebowl 17

Wilde rijst met gebakken gemarineerde tempeh, soyabonen, avocado en diverse scheuten

Veggi Jalfrezi 19

Licht pikante Jalfrezi curry met vegetarische kip van de Vegetarische slager

Ossobucco 22

Zacht gegaarde kalfsschenkel in tomatensaus op een bedje van pasta

Jamaican Jerk Chicken 17

Licht pikante kipspiesjes met wilde rijst, mangochutney en maiskolf

Proefplank Desserts

Combinatie van 3 desserts om te proeven voor € 8,00

UPSIDE DOWN CHEESECAKE -

mango & passievrucht cheesecake

cHOCOLAT bRULEE -

creme brulee van witte chocolade met bosbessensaus

tIRAMISU -

mascarpone creme en lange vingers

Standaard Desserts

Onze standaard desserts

ChocoChoco 7

pure chocolade mousse | warme brownie

Baked Alaska 8

Yoghurt bosvruchtenijs met gebrand eiwitschuim

Salades

geserveerd met brood of frites. Kleine salade € 10,- / Grote Salade € 19,-

Chicken Caesar Salad -

Frisse salade met geroosterde kippendij, knoflookcroutons en caesardressing

Salade Val DIeu -

Gemengde salade met een abdijkaasje uit de oven met Balsamicodressing & spekjes

Salade Chevre -

Jonge gegrilde geitenkaas op een frisse gemengde salade met honing thijm dressing en gekarameliseerde walnoten

Salmon & Scampi Salad -

Gerookte zalm en gebakken scampi op een rijke salade met bieslookmayonaise en kappers

Kinderen

Kinderen onder de 12 jaar oud mogen een kinderportie van onze menukaart bestellen, daarvoor wordt 50% van de prijs in rekening gebracht van het betreffende gerecht. Natuurlijk mogen ze ook meeeten met de volwassenen....

Kinderen -

Kinderen onder de 12 kunnen een gerecht uit de kaart kiezen en deze zal dan voor 50% van de prijs als aangepaste portie gserveerd worden, uiteraard mag je ook gewoon een bordje vragen om met de rest me te eten

GROEPSOPTIES MOGELIJKHEDEN VOOR GROEPEN

Hier vind u een aantal van onze mogelijkheden voor groepen vanaf 10 personen

juni 2019

Een kijkje in de keuken bij chef-kok Bas!

In de keuken op de eerste verdieping is het zelden stil. Gerammel van pannen, gepiep van de oven en natuurlijk de stemmen van onze koks. Chef-kok Bas vertelt vol passie over zijn liefde voor lekker eten en welke gerechten je écht niet mag missen!

Van bijbaan naar droombaan!

Mijn naam is Bas en ben chef-kok in De Twee Heeren. Na mijn eindexamen ben ik gaan werken bij een traiteur en daarna, tijdens mijn studie gezondheidswetenschappen in Maastricht ben ik in de keuken terechtgekomen. Het afwassen had ik al snel gezien, ik wilde koken, en vroeg mijn chef of hij mij het vak kon leren. Hoewel het aanvankelijk niet mijn plan was om in de horeca te blijven werken, ben ik na mijn afstuderen toch gaan doen wat ik eigenlijk het allerleukste vind: koken! In het begin enkele jaren voor diverse restaurants en bij een Franse bakkerij. Later ben ik tijdelijk even uit gaan helpen bij De Twee Heeren. Dat tijdelijk uithelpen duurt nu al 14 jaar…

Goed eten is Genieten!

Goed eten is iets wat bij ons thuis vroeger heel belangrijk was, de Molukse roots van mijn familie en het opgroeien in de tropen zorgden ervoor dat ik van jongs af aan al met lekker eten in aanraking kwam. De lekkere geuren die uit de keuken kwamen en het samen eten met het gezin, familie en vrienden wakkerden de passie voor goed en lekker eten aan bij mij. De centrale plek die de maaltijd innam in het dagelijkse leven is iets dat ik dan ook met veel liefde overbreng op mijn eigen kinderen en op onze gasten binnen De Twee Heeren.


Koken in De Twee Heeren is te gek...

Het koken in De Twee Heeren is voor mij te gek, ik krijg elke dag de kans om, samen met een team van geweldige collega’s, het onze gasten naar hun zin te maken. Of het nou om een lunch of diner gaat, en met een bijpassend Speciaal biertje of een heerlijke wijn, we koken voor onze gasten zoals we ook voor onze eigen familie zouden koken, en bezorgen hen het warme gevoel zoals we dat ook thuis zouden doen. Zoals Bulent ook al eerder schreef, we zijn als team een familie en dat gevoel willen we ook overbrengen op onze gasten.

Mijn favoriete gerecht

Op onze menukaart staat niet één specifiek gerecht dat mijn favoriet is of waar ik in het bijzonder trots op ben. Eerlijk gezegd ben ik trots op al onze gerechten, aangezien we vrijwel alles zelf maken met de mooiste verse ingrediënten, die onze leveranciers weten te vinden, zoveel als mogelijk biologisch, duurzaam en verantwoord. Maar als ik iets moet kiezen kan ik wel onze Jerk Chicken aanraden!


Volop keuze voor iedere smaak

Zo kan ik nog wel even doorgaan, want we hebben echt voor ieder wat wils op de kaart. Zowel voor de lunch als het diner is er volop keuze voor iedere smaak. Van een heerlijke entrecote met gepofte knoflook tot een vegetarische melanzane en niet te vergeten een grote plank met allerlei Barfoodgerechtjes . Ook voor de kinderen is er keuze genoeg, vrijwel elk gerecht van onze menukaart is ook in een kleinere kinderportie te krijgen, zodat je met het hele gezin kunt genieten.

Kom de bourgondische verwennerij van de Twee Heeren ontdekken en geniet van een lekker speciaalbiertje, goed glas wijn en de heerlijke gerechten van Bas en zijn team. Tot snel!

"Enjoy Great Times With Great People & Great Food" De Twee Heeren, juni 2019